Skip to main content

Onze werkwijze

Bij het eerste contact met U gaan wij als volgt te werk:

Anamnese: aan de hand van vragen aan U, duidelijkheid verkrijgen of acupunctuur-laser, of massagetherapie geschikt is om uw klachten therapeutisch aan te pakken. Mocht dit niet het geval zijn, verwijzen naar een andere zorgverlener.

Deze anamnese is in de oosterse geneeskunde zeer uitgebreid. Na het in kaart brengen van uw lichamelijke klacht volgen een aantal specifieke Oosterse diagnose vormen die ALTIJD bij een goede acupunctuur diagnose uitgevoerd worden. Dit zijn o.a. kijken naar de tong en pols voelen op drie posities.

Tong kijken: gebieden op de tong corresponderen met organen. Kleur en tongbeslag is belangrijk. Wij nemen hier de tijd voor.

Pols voelen: aan elke pols bevinden zich drie posities. Bij elke positie is een gekoppeld YIN en YANG meridiaan, daaruit maak ik de balans op tussen yin en yang, en daaruit volgt de puntenkeus voor de behandeling. Want we balanceren yin en yang.

Chi: alles wat leeft heeft Chi of Qi. Ik behandel voornamelijk met de door de Chinezen zo gewaardeerde QI methode (Chi sensatie) die ook in mijn optiek een snel resultaat geeft.
Chi kan nog het beste vergeleken worden met het Neurologische systeem. Alleen bij personen die erg moe of zwak zijn wordt hier GEEN gebruik van gemaakt. Maar energetisch anders, of met laser, of met kruiden. Acupunctuur met laser moet immer uitgevoerd worden door een ervaren acupuncturist. Uiteindelijk is de traditionele acupunctuur de basis van het slagen van de behandeling! De exact juiste punten aanprikken of behandelen: dit is waar het om draait. Als de punten goed worden aangeprikt is dit geweldig en snel werkzaam!

Feeling: behandelen met Acupunctuur of Shiatsu slaagt het beste als de geneeskundige in deze therapie er feeling voor heeft en voldoende tijd neemt voor de diagnose en de behandeling.

Resultaat: in mijn praktijk heb ik 80 tot 90% resultaat bij diverse lichamelijke klachten.

Mijn primaire doelstelling is om U zo snel mogelijk van uw lichamelijke klachten af te helpen.