Skip to main content

Praktijk

Joop Schaafsma is zeer onder de indruk van de Chinese geneeswijze die stoelt op 2000 jaar kennis en ervaring. Hij woont in Callantsoog en is geboren in Amsterdam (1956). Joop Schaafsma heeft westerse medische studies gedaan en acupunctuur geleerd in Nederland. Tevens heeft hij lessen gevolgd bij Chinese artsen /acupuncturisten. Nascholing volgt hij veelal bij de NAAS- Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting. Joop Schaafsma is vanaf 1990 bezig met de Chinese Geneeskunde.

‘Ik heb met mijn praktijk zeer goede resultaten. Van primair belang vind ik het juist prikken van de punten en het Chi fenomeen bij het prikken. Ook de Chinese deskundigen vinden dit zeer belangrijk. Mijn methode van werken, waarbij ik de tijd neem voor de patiënt en veel zorg besteed aan de pols en tongdiagnose en de hieraan gekoppelde anamnese, geeft een helder totaalbeeld van de meridianen die verstoord zijn.

Ik boek goede resultaten bij verschillende klachten, breed specialistisch. De kracht van mijn werkwijze is de natuurfilosofie aan de bron van deze geneeskunde. En de krachtige werking van Chi op het herstellend vermogen van het eigen lichaam.

De behandeling gaat gepaard met adviezen voor een betere balans. De westerse mens met zijn vaak stressvolle levenswijze kan nog veel leren van 2000 jaar ontwikkeling in de Chinese geneeskunde.

De praktijk is lid van beroepsvereniging Zhong en is aangesloten bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer m1479247