Skip to main content

Acupunctuur Schagen

 

Een mens functioneert uiteraard bij de gratie van energie, daar zal iedereen het mee eens zijn. In de diagnosestelling en behandeling wordt de term ‘energie’ als leidraad gebruikt.

De lichaamsenergie circuleert via ‘energiebanen’ door het lichaam. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Deze meridianen vormen samen een complex netwerk waarin energie naar elk deel van het lichaam wordt doorgegeven. Door verschillende naaldtechnieken te gebruiken wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd, afhankelijk van het doel van de behandeling. Elke behandeling wordt steeds aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Wilt u hier meer informatie over, dan staan wij acupunctuur uit Schagen – Joop Schaafsma u graag te woord.

Tijdens het eerste bezoek krijgt u alle gelegenheid te vertellen over de klacht. Vervolgens stel ik u een aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid, zoals bijvoorbeeld het slapen, de stoelgang, het transpireren en de menstruatie. Graag leg ik u uit wat ik doe, waarom ik het doe, hoe ik de acupunctuurpunten op het lichaam vind en hoe er vanuit de acupunctuur tegen de klacht wordt aangekeken.